středa 11. května 2016

Zapečená polenta s mozzarellou a rajčátky


Pokud máte rádi kombinaci rajčátek, bazalky a mozzarelly, tak vyzkoušejte tento jednoduchý recept :-) Příprava je opravdu rychlá a snadná!

Co budete potřebovat (4 porce - příloha, 2-3 porce - hlavní jídlo):

  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 300 g rajčat
  • 180 g polenty
  • 100 g mozzarelly
  • pepř, sůl
  • bazalka

Jak na to:


Zeleninový vývar přiveďte k varu. Poté do něj nasypte polentu, zamíchejte a vařte asi 2 minuty. Osolte a opepřete. Vyložte si menší zapékací mísu pečicím papírem a vlijte polentu. Na polentu dejte na plátky nakrájená rajčata a mozzarellu. Pečte na 180 stupňů asi 15 minut dozlatova. Nakonec ozdobte bazalkou.

Můžete podávat jako hlavní jídlo nebo jako přílohu. Je to dobrota!

Žádné komentáře:

Okomentovat