pátek 20. května 2016

Hráškové suflé


Pokud chcete překvapit svou milovanou polovičku a zažít gurmánský zážitek, určitě zkuste toto hráškové suflé. Je nadýchané jako peřinka a kombinace hrášku a parmazánu je božská :-)

Co budete potřebovat (2 porce):
  • 50 g mraženého hrášku (spařit ve vodě)
  • 15 g másla + na přichycení pečicího papíru
  • 10 g bezlepkové mouky
  • 75 ml rostlinného mléka nebo bez laktózy
  • 2 vejce (žloutky, bílky zvlášť)
  • 30 g strouhaného švýcarského sýru (lze i čedar)
  • sůl a pepř
  • 10 g strouhaného parmazánu
  • pažitka na ozdobu
Jak na to: 
Mističky na pečení vyložte pečicím papírem - nahoře musí trošku přesahovat. Na dno vystřihněte kolečko a stěny vyložte pruhem. Papír přichyťte máslem k mističce. Hrášek rozmixujte na pyré. V kastrůlku si rozpusťe máslo a zasypte moukou, asi minutu za stálého míchání míchejte. Poté postupně přilévejte mléko a zalšlehávejte, až vznikne bílá omáčka. Sundejte z plotny a zašlehejte žloutky a strouhaný sýr, sůl a pepř. 
Z bílků vyšlehejte sníh. Lžící opatrně vmíchejte lžíci sněhu do hráškového pyré, pak ještě pár dalších. Stejným způsobem přidejte zbývající sníh do sýrové omáčky. Zlehka zamíchejte. Poté lehce smíchejte s hráškovou a sýrovou směs společně s parmazánem . Rozdělte do mističek a pečte 20 minut na 200 stupňů. Suflé je hotové, až vyběhne a lehce zhnědne na povrchu. 

Nechte si chutnat, je to výborné :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat