pondělí 16. května 2016

Nadýchané palačinky s ovocem


Palačinky mám opravdu ráda, ale nikdy jsem je sama nedělala. Včera jsem na ně dostala chuť, ale trochu jsem se bezlepkové varianty bála - trhání těsta, tvrdé těsto. Ale povedlo se a palačinky byly krásně nadýchané a přípravu zvládne každý, nebojte se :-)
Co budeme potřebovat (8 -10 ks):
  • 200 - 250 g bezlepkové mouky Doves Farm (zakoupíte ve větších obchodech)
  • 500 ml mléka bez laktózy (zakoupíte ve větších obchodech)
  • 2 vejce
  • lžička prášku do pečiva bez lepku
  • špetka soli
  • kokosový olej na vymazání
Jak na to:
Mléko lehce ohřejte. Mouku smíchejte s práškem do pečiva. Do mléka rozkvedlejte vejce a přidejte špetku soli. Poté pomalu přisypávejte mouku a šlehejte. Podle konzistence přidejte mouku nebo mléko. Těsto by se mělo z naběračky trošku táhnout. Necháme ho asi 20 minut při pokojové teplotě odpočinout.
Na nepřilnavou pánvičku kápněte trochu kokosového oleje a papírovou utěrkou rozetřete. Nalijte naběračkou těsto. Palačinka se sama začne po chvíli odlepovat, jakmile jde celá obrátit - obraťte a nechte ještě chvíli smažit z druhé strany. Takto postupujte i u dalších palačinek.

Palačinky jsou výborné jak nasladko s ovocem, tak naslano - např. plněné tvarohem a špenátem, rajčaty a mozzarellou. Určitě je vyzkoušejte :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat