čtvrtek 2. června 2016

Špenátový quiche bez lepku


Vyzkoušejte koláček naslano - je lehounký a hodí se třeba na cesty na svačinu :-)

Co budete potřebovat:

těsto
  • 180 g pohankové mouky (super je i kukuřičná)
  • 60 g rýžové mouky
  • 100 ml olivového oleje
  • 100 ml ledové vody
  • lžička soli
  • lžička prášku do pečiva
náplň
  •  250 g čerstvého špenátu
  • 100 g strouhaného sýra
  • 3 vejce
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • sůl, pepř
  • jarní cibulka
Jak na to:

Mouky smíchejte společně se solí a práškem do pečiva. Poté přidejte olej a ledovou vodu, vytvořte kompaktní těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a dejte odpočinout alespoň na hodinku do lednice. Menší formu si vyložte pečicím papírem a vmačkejte do ní uleželé těsto, propíchejte ho vidličkou. Dejte péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů na 10 minut.
Mezitím si připravte náplň. Špenát operte a spařte vařící vodou. Nakrájejte ho najemno. Osolte, opepřete. Přidejte nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájenou jarní cibulku, přilijte našlehanou smetanu a lehce našlehaná vejce. 
Po 10 minutách vyndejte korpus z trouby a vlijte směs. Pečte asi 25 minut dozlatova. Koláč chutná nejlépe zastudena, když se všechny ingredience propojí a uleží.

Dobrou chuť! :-)

1 komentář: