neděle 10. dubna 2016

Krtkův dort bez lepku


Krtkův dort...kdo by ho nemiloval. Zkoušela jsem vždy jen směs z obchodu...no náplň mi vždy chutnala tak nějak uměle. Proto jsem si zkusila připravit tento dortík doma. Chutná skvěle a nakope "zadek" tomu kupovanému. Příprava mi zabrala chvilku a výsledek je super! Dortík je nadýchaný a náplň se vám bude rozplývat na jazyku, určitě ho zkuste! :-)

Co budeme potřebovat:

korpus:
  • 2 vajíčka
  • 2 práškové bezlepkové pudinky (např. čokoládový, vanilkový - koupíte běžně v obchodech)
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 100 ml řepkového oleje
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 lžíce rumu nebo pár kapek rumového aroma
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva bez fosfátů (běžně v obchodech)
  • na vymazání formy - kokosový olej + kokos na vysypání

náplň:
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 vanička tvarohu (tučný je nejchutnější)
  • 2 zralé banány, lze i jiné ovoce (já použila ještě jahody), skvělé budou např. borůvky, broskve
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 1 sáček ztužovače šlehačky
  • 2 kostičky hořké čokolády nad 70 %

Jak na to:
Smíchejte všechny suroviny na korpus, prášek do pečiva přidejte až nakonec. Celou směs ušlehejte do hladkého krému. Hotovou směs nalijte do dortové formy, kterou si vyložte pečicím papírem. Spodek natřete kokosovým olejem a vysypte kokosem (nemusí být :)).  Pečte 20 minut na 160 stupňů. 

Mezitím si připravte náplň. Ušlehejte smetanu se ztužovačem, poté přidejte tvaroh, cukr. Ušlehejte do krémova. Nastrouhejte si nahrubo 2 kostičky čokolády. Vmíchejte do náplně. 

Hotový korpus nechte vychladnout, stačí chvilka (15 minut). Vydlabejte vnitřek, nechte si trochu korpusu na dně a po okrajích. Drť si rozmělněte nadrobno a nechejte si ji stranou. Na korpus dejte nakrájené banány nebo jiné ovoce a na ně navrstvěte náplň. Nakonec posypte drtí.

Dejte odpočinout na 2 hodiny do lednice.

Inspirováno receptem ze stránky: www.vareni.cz



Žádné komentáře:

Okomentovat