pondělí 7. prosince 2015

Rizoto z červené řepy s kuřecím masem

Když jsem zkoušela tento recept, tak jsem si myslela, že mi to nebude moc chutnat. Ale ta chuť mě mile překvapila a tento recept patří mezi moje TOP oblíbené :-) A hlavně - řepa je moc zdravá!




Budeme potřebovat:
  • 120 g kuřecích prsou
  • 1/2 hrnku rýže Basmati
  • 1 a 1/3 hrnku zeleninového vývaru
  • 1 červená cibule
  • 2 nastrouhané upečené řepy
  • stroužek česneku na plátky
  • 1 a 1/2 lžičky olivového oleje
  • sůl a pepř
Jak na to:
Dáme si péct řepu. Připravíme si alobal, který pokapeme olivovým olejem a posolíme, položíme na něj řepu a zabalíme, dáme péct na 220 stupňů na 45 minut - pečeme podle velikosti řepy. Ale když jí necháte v troubě déle, nic nezkazíte. Hotovou řepu nastrouháme. Já používám při strouhání gumové rukavice - řepa hodně barví :-)
V hrnci si rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, plátky česneku a osmahneme. Po chvilce přidáme maso, které jsme nakrájeli na kostičky, dále syrovou rýži a promícháme s cibulí. Dochutíme solí a pepřem. Do rýže přilijeme vývar a vaříme, dokud není rýže hotová. Nakonec vmícháme řepu a promícháme.
Můžeme posypat parmazánem.

Přeji dobrou chuť! Určitě dejte vědět, jak to chutnalo :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat