Stránky

neděle 6. prosince 2015

Dýňová polévka

Takhle polévka je luxusní a zbyde po ní vždy jen prázdný hrnec. A hlavně - minimum práce. Uvařte jen na vlastní nebezpečí, protože pak ji po vás budou chtít doma pořád :-)


Potřebujeme:
  • 700 g hokaido dýně
  • 1 cibule
  • česnek - množství dle chuti
  • zázvor
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • sůl a pepř
  • olivový olej
  • dýňová semínka na ozdobu
Jak na to:

Vnitřek dýně vydlabeme a nakrájíme na větší kousky - můžeme i se slupkou. Cibuli nakrájíme na menší kousky a česnek na půl, osolíme a opepříme. Dáme vše do pekáčku na pečicí papír, pokapeme olivovým olejem. Pečeme v troubě na 220 stupňů asi 30 minut, ale pokud necháme dýni v troubě déle, nic se neděje :-) 
Upečenou dýni s cibulí a česnekem dáme do hrnce a zalejeme vývarem, přidáme nastrouhaný čerstvý zázvor (dodá polévce šmrnc) a rozmixujeme. Ochutnáme a případně ještě dochutíme. 
Ozdobíme dýňovými semínky.

Je božská :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat